Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Buddy, a bátor kutya

2014.03.10

 

A német juhászkutyákat eredetileg intelligenciájuk miatt tenyésztették, hogy megvédjék a nyájat a ragadozóktól. Hűségesek gazdájukhoz, és nagyon érzékenyek az emberi érzelmekre. Buddy, egy német juhászkutya is igazolta ezt a hagyományt, amikor segítséget szerzett, miután gazdái Caswell Lakes-i háza kigyulladt.

 

Szokás szerint Buddy gazdája, Ben Heinrichs mellett volt, amikor az a családi műhelyben dolgozott. Egy hősugárzó miatt azonban meggyulladtak azok a vegyszerek, amelyekkel a 23 éves Ben tevékenykedett, és ezek megégették a férfi arcát. Ahogy kimenekültek, az üzlet gyorsan lángra kapott. Ben ekkor azt mondta a kutyájának: "Buddy, segítséget kell szereznünk!". Ekkor azt gondolta, hogy a kutya az erdőben fog elrejtőzni addig, amíg ő maga segítséget nem szerez.

Ezalatt az Alaszka állambeli járőr, Terence Shanigan, kétségbeesett segítségkérő hívást kapott a Heinrichs család szomszédjaitól. Azonban úton a tűzvész felé eltévedt, mivel a GPS készüléke lefagyott. Azt tervezte, hogy visszafordul az útra, amely körbeviszi a településen, amikor Buddy megjelent a járőrkocsija oldalánál.

Amikor Shanigan az útkereszteződéshez ért, a kutya ránézett, és lefutott egy mellékúton. Úton hazafelé Buddy végig szemmel tartotta a járőr kocsiját, mintha csak meg akart volna győződni arról, hogy a férfi követi őt. Mire Shanigan elérte a házat, az üzlet már lángokban állt. Ezek után Buddy eltűnt, feltehetőleg az erdőbe ment.

Shanigan ezek után szóban is el tudta mondani a helyi önkéntes tűzoltóknak, hogy hogyan találnak el Heinrichs-ék házához. A műhely a tűz martalékává vált, és a közeli fészer is csúnyán megégett. Ennek ellenére Heinrichs-ék háza épen maradt. Mindössze a konyhaablak kerete égett meg.

Buddy egy elismerő szavakkal díszített fém kutyatálat, és egy hatalmas préselt kutyacsontot kapott az alaszkai járőröktől.

 

(Forrás: 5 Perc Angol Magazin 2010. augusztus)